Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefiyeti olmayan bir kişiden alınan ürünler için gider pusulası düzenlemeli miyiz?

    Vergi mükellefiyeti olmayan bir kişiden alınan ürünler için gider pusulası düzenlemeli miyiz?

    Mal iadeleri için Düzenlenecek Gider pusulasında KDV hesaplanır. GV stopajı hesaplanmaz. Satış faturasının aslını müşteriden alarak Gider pusulasının sizde kalan suretine eklenerek saklanır.

    508
    0
    Yurt içinde mükellefiyeti olmayan birinden mal alındığında gider pusulası nasıl düzenlenmelidir? Stopaj olacak mı, stopaj oranı ne olacaktır? KDV2 hesaplanacak mı?
    Gmsi mükellefinden yer kiralayan serbest meslek erbabı alt kiralama ile başka bir serbest meslek erbabına kiraya verdiğinde alt kiralayan serbest meslek erbabı kira gider kaydını hangi evrak düzenleyerek kayıtlara alacak (kira ödeme dekontuna istinaden mi) stopaj gösterecek?

    Vergi mükellefi olmayan kişiden alınan mal ve hizmet için Gider pusulası düzenlenir. Gider pusulasında KDV ve GV stopajı hesaplanmaz.

    Serbest meslek erbabının elde ettiği gelir GMSİ’dir. Alt kiracı % 20 GV stopajı yaparak kirayı Bankaya yatıracak. Bu gelir için e-smm düzenlenmez. Banka dekontu yeterlidir.

    Elde edilen GMSİ GVK 86. maddedeki koşullara göre Yıllık Beyannameye dahil edilir veya edilmez.

    Alt kiracı kesilen GV’sini Muhtasar beyanname ile beyan edecek ve ödeyecektir.


    Mükellef olmayan bir kişiye fatura düzenleyerek bilgisayar sattık. Bilgisayarı bize geri iade ettiğinde evrak olarak gider pusulası mı düzenleyeceğiz? Gider pusulasında kdv, stopaj olacak mı?

    Düzenlenecek Gider pusulasında  KDV hesaplanır. GV stopajı hesaplanmaz.

    Satış faturasının aslını müşteriden alarak Gider pusulasının sizde kalan suretine eklenerek saklanır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketin ortağı olan başka bir şirkete dağıtılan kar payı üzerinden stopaj yapılacak mı?
    Sonraki İçerikAvans kar payı dağıtımı üzerinden %15 kar dağıtım stopajı ödenecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz