Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan Suriye uyruklu kişiye dikiş makineleri satışı için fatura düzenlenebilir...

    Vergi mükellefi olmayan Suriye uyruklu kişiye dikiş makineleri satışı için fatura düzenlenebilir mi?

    348
    0

    Suriye Uyruklu vatandaşa (vergi mükellefi değil), şahıs bilanço tabi mükellefin aktifinde kayıtlı tekstil makinelerinin faturalarının kesilmesinde özel bir durum var mıdır?

    ilgili makine ödemesi e arşiv faturası kesildikten sonra bankadan ödemesi gönderilecek bu sebeble e arşiv faturada açık/kapalı durumu var mıdır ?

    Bu kişi ilgili makine ödemesini banka üzerinden yapması yeterli midir.?

    Vergi kanunlarında açık/kapalı fatura kavramı yoktur. Makine kime satılır ise satılsın alıcının açık adresi vergi kimlik numarası (yabancı uyruklu ise VD den alacağı numara yazılır ) e-arşiv fatura düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSon açıklanan Türk Lirası’nı koruma tebliğinin içine yurtiçinde mal alım satımını döviz ile yapılan işlemlerde ödeme hangi kurdan yapılacak?
    Sonraki İçerikSermayenin ödendiğine dair rapor örnekleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz