Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan kişilere yapılan İnşaat işlerinde gelir vergisi stopajı uygulanır mı?

    Vergi mükellefi olmayan kişilere yapılan İnşaat işlerinde gelir vergisi stopajı uygulanır mı?

    Vergi mükellefi olmayan kişiye yapılan inşaat onarım işi için % 3 GV tevkifatı yapılmaz.

    550
    0
    Firma vergi mükellefi olmayan bir kişinin villasının tadilat yapıyor. Bazı işleri taşeronlara yaptırıyor. Villanın sahibinden 2020 yılında ara ara ödemeler geliyor, müşterimde villa sahibine ara ara faturalar düzenlemektedir. Bu tadilat işi 2020 yılında başladı fakat henüz tamamlanmadı ve 2021 yılında tamamlanır gibi görünüyor. 2021 yılında villa sahibine kesilecek faturalarda %3 stopaj olacak mı? 

    Vergi mükellefi olmayan kişiye yapılan inşaat onarım işi için % 3 GV tevkifatı yapılmaz.


    Arsa vergi mükellefi olmayan bir kişiye aittir. Bizde bu arsa üzerine anahtar teslim olacak şekilde villa yapım işini almış bulunmakta olan bir şirketiz. Eylül 2020’de inşaat başladı tahmini 2021 Mart gibi bitecektir. Yıl atmasından dolayı yıllara sâri kapsamına girecek ancak karşı taraftan alınacak 2021 yılı hakedişlerde arsa sahibi şahıs vergi mükellefi olmadığından dolayı faturalar 2021 yılında %3 stopajlı mı yoksa normal mi düzenlenmesi gerekir? 

    Arsa sahibi ticari bir faaliyet içinde bu işi yaptırmıyor. GV veya KV mükellefi değildir. % 3 GV stopajı olmaz. 600 hesap kullanılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvusturya’nın Ocak 2021 İşsizlik Oranı %2,8 Artarak %11,4 Olarak Belirlendi
    Sonraki İçerikTürkiye 2020’de Yaklaşık 16 Milyon Ziyaretçi Ağırladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz