Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan kişilerden yapılan mal iadeleri için hangi belge düzenlenecektir?

    Vergi mükellefi olmayan kişilerden yapılan mal iadeleri için hangi belge düzenlenecektir?

    231
    0

    Vergi mükellefi olmayan kişilere GIB e arşiv sistemi üzerinden kesilen e arşiv satış faturalarının iade ve iptallerinde nasıl bir yol izlemeliyiz? Karşı taraf iade talebi oluşturamıyor. bazen 15-20 gün sonra iadeler geliyor. Bu faturaları hiç işlememe almamamız ileride problem yaratır mı ? yada iade veya iptallerini nasıl yapabiliriz?

    Bu kişiler için fatura iptali yapılamaz. Mal iade edilmesi halinde Alıcıya Gider pusulası düzenlenir. Gider pusulasına önceden düzenlenen e-arşiv faturanın çıktısı eklenir. Alıcıya parası iade edilir. Gider pusulasında mal bedeli ve KDV belirtilir. Bu mal tekrar mal alışı gibi kayıt edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsgari ücretin gelir vergisinden istisna edilmesi nedeniyle engellilik indirimi hakkı olanların ücretlerinde bu nedenle bir artış olmayacak mı?
    Sonraki İçerikYurt dışındaki şirket Türkiye’de şube açarsa mükellefiyet türü ne olur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz