Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan bir kişiye firma aktifine kayıtlı binek otomobilin satışında uygulanacak...

    Vergi mükellefi olmayan bir kişiye firma aktifine kayıtlı binek otomobilin satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    kinci el binek oto satışlarında kdv

    372
    0

    Binek oto satışı ile ilgili olarak şahsa satış veya şirkete satışta KDV oranı bilgi alabilir miyim?

    Aktife kayıtlı Binek otonun alıcısını özelliği yoktur. 

    Vergi mükellefi de olsa Vergi mükellefi olmasa da Düzenlenecek Fatura da Hesaplanacak KDV oranı % 1 dir. Bu uygulama 1985’den beri böyledir.

    CUMHURBAŞKANI KARARLARI

    Karar Sayısı: 845

     Ekli “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Kanunun 28 inci maddesi gereğince karar verilmiştir. 

    21 Mart 2019 

                                                  Recep Tayyip ERDOĞAN 

                                                      CUMHURBAŞKANI 

    MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ

    ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK 

    YAPILMASINA DAİR KARAR 

    MADDE 1– 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar”a ekli (I) sayılı listenin 9 uncu sırasının sonunda yer alan parantez içi ifadenin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir. 

    “İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce bu Kararın birinci maddesinin (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde, bu araçların alımında uygulanan katma değer vergisi oranı uygulanır.” 

    MADDE 2– Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

    MADDE 3– Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür. 


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7326 sayılı kanunda belirtilen vergileri süresinde ödemek ne demektir?
    Sonraki İçerikYıl içerisinde tüm beyannamelerini zamanında veren fakat bazı dönemlerde hesaplanan KDV si bulunmayan mükellefler matrah artırımını yaparken nelere dikkat etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz