Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan bir kişiden gider pusulası ile ürün alabilir miyiz?

    Vergi mükellefi olmayan bir kişiden gider pusulası ile ürün alabilir miyiz?

    501
    0
    Vergi mükellefi olmayan şahsa yazılım desteği işi karşılığında yapılan ödemeye ilişkin düzenlenecek gider pusulasında stopaj ve KDV olacak mıdır?

    Yapılan iş GVK 18. madde kapsamında ise; ödeme üzerinden % 17 GV stopajı ve (2) nolu KDV beyannamesi verilecektir.


    Nihai tüketiciden farklı bir yerden aldığı fakat hiç kullanmadığı elinde kalmış olan bir malı gider pusulası ile satın alabilir miyiz?

    Vergi mükellefi olmayan kişilerden alınan mal için gider pusulası düzenlenir. Gider pusulasında KDV ve GV stopajı yapılmaz.

    KDV hesaplaması sadece sizin önceden sattığınız malın iadesinde düzenlenen gider pusulasında hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnşaat sözleşmesinde uygulanacak damga vergisi oranı
    Sonraki İçerik“Sanayide Dijital Dönüşüm Analiz Programı” ile Organize Sanayi Bölgelerindeki işletmelere dijital olgunluk analizi yapılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz