Ana Sayfa Vergi Vergi incelemesi sonrası tarhiyat öncesi uzlaşma sağlanamaması halinde dava açma hakkımız bulunur...

    Vergi incelemesi sonrası tarhiyat öncesi uzlaşma sağlanamaması halinde dava açma hakkımız bulunur mu?

    603
    0

    Vergi incelemesi sonucu tarhiyat öncesi uzlaşma için randevu 2 gün sonra ancak biz dava açacağız. Uzlaşmaya gitmezsek sonuç olarak uzlaşma olmamış sayılıp sadece tarhiyat sonrası uzlaşma hakkımızı kaybedeceğiz. Ancak dava açma hakkımız saklı kalır mı? Yani uzlaşmaya gitmeme sonucu uzlaşma sağlanamamış sonucu ile aynı mıdır?

    Tarhiyat öncesi Uzlaşma sağlanmaması halinde Vergi/ceza ihbarnamesi size tebliği edilir.

    Tebliği tarihinden itibaren 30 gün içinde dava açma hakkınız vardır.

    X isimli mükellefimin 03.2020 dönemi faturasını XX isimli mükellefimin beyanında beyan ettim ve KDV2 beyanını verdim. İki firmanın isim benzerliği bulunmaktadır.

    09.2020 de Yanlış beyanda bulunduğumu fark ederek XX firmasından beyanından bu faturayı çıkartarak tekrar beyanlarını verdim. Ancak bu faturayı X firmasının 03.2020 dönemli KDV2 beyannamesinde işlediğimde vergi ziyaı cezası ve gecikme zammı kesildi ve bunu ben ödeyeceğim. Aynı takvim yılı içinde kendi hatamızı fark ederek yapmış olduğumuz düzeltmelerde vergi ziyaı cezası ile ilgili ne yapabilirim?

    Vergi ziayı cezası için uzlaşma talep edilebilir veya VUK 376 kullanılarak indirimli ödenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKadroya Geçirilen Taşeron İşçiler Ana Faaliyet İş Kolundan Bildirilecek
    Sonraki İçerikDerhal Fesih Hakkını Kullanma Süresi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz