Ana Sayfa Muhasebe Vergi dairesinin kapattığı iş yerine ait sigorta bildirgesini nasıl onaylayacağız?

    Vergi dairesinin kapattığı iş yerine ait sigorta bildirgesini nasıl onaylayacağız?

    İşyerini kapatma halinde işten çıkarma yasağı uygulanır mı?

    424
    0

    Vergi dairesinin yoklama çıkartılarak kapattığı işyeri ile alakalı olarak tekrar yoklama dilekçesi verilerek işyeri tekrar açılmıştır. Ancak kapalı olan ay ile ilgili muhsgk verilmemektedir yani sistem kapalı dönemle ilgili muhsgk tahakkuku yapmaktadır. Kapalı olan dönem ile ilgili sgk tahakkukları nasıl yapılmalıdır?

    Bağlı bulunduğunuz sgk ile görüşmeniz ve sistemden tanımlama yaptırmanız gerekmektedir.

    Aile Hekimi olan muhsgk beyannamesi verdiğim mükellefim diğer doktorlarla anlaşamadığı için üzerine olan sigorta dosyasını kapatmak istiyor. Pandemi sürecinde bu süreç nasıl olmalı, sigorta dosyası kapatılabilir mi, devir mi edilmesi gerekiyor?

    İş son bulmuşsa işçiler çalışmıyor ise sgk dosyası da kapatılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş güvenliği ve sağlığı eğitimi veren firmalar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanır mı?
    Sonraki İçerikSerbest meslek mükellefi, %80 engelli babası nedeniyle gelir vergisi beyanında engellilik indiriminden yararlanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz