Ana Sayfa Vergi Vergi dairesinden alacaklarımızı 7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirdiğimiz borçlarımıza mahsup edebilir miyiz?

    Vergi dairesinden alacaklarımızı 7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirdiğimiz borçlarımıza mahsup edebilir miyiz?

    Vergi alacaklarının vergi yapılandırması taksitlerinden mahsup edilebilmesi mümkündür.

    578
    0

    7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan geçici vergiler kurumlar vergisinde ödenen geçici vergi olarak yazılabilir mi? 

     

    7256 SAYILI YASAYA GÖRE YAYIMLANAN GENEL TEBLİĞİ DE AŞAĞIDAKİ İFADELER YER ALMAKTADIR

     

    “Geçici vergilerin yıllık gelir ve kurumlar vergisinden mahsup edilebilmesi için mahsup tarihi itibarıyla ödenmiş olması gerekmektedir. 7256 sayılı Kanuna göre geçici vergilerin yapılandırılmış olması bu vergilerin ödendiği anlamına gelmeyecektir. Bu nedenle, yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamesinde Kanun kapsamında yapılandırılmış ancak ödenmemiş geçici vergi asıllarının yıllık gelir veya kurumlar vergisine mahsup edilmesi mümkün olmayacaktır. 

    Ancak, yapılandırılmış ve yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesinden önce ödenmiş olan geçici vergilerin, yıllık gelir veya kurumlar vergisinden mahsup edileceği, ödenmemiş geçici vergi asıllarının ise terkin edileceği tabiidir.””

    2016 yılına ait kesinti iadelerini vergi dairesine olan borcuma mahsup için 30.11.2018 talep etmiş bulunmaktayım. Eksiklikler nedeniyle mahsup yapılamadı. 2016 yılına ait alacağımın mahsubunu 7256 yapılandırma kanun kapsamındaki taksitlerden mahsup etmem mümkün müdür?

    Mahsup mümkündür. Ancak bürokratik işlemleri takip etmeniz gerekir düzeltme yapılmadan mahsup yapılamaz.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’de işsizlik oranı 2021 Ocak ayında 0,4 puanlık azalış ile %12,2 seviyesinde gerçekleşti
    Sonraki İçerikİşgücü ödemeleri 2020 yılında %9,6 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz