Ana Sayfa Muhasebe Vergi dairesinden alacağımı başka bir firmanın vergi dairesi borcuna karşılık mahsup edebilir...

Vergi dairesinden alacağımı başka bir firmanın vergi dairesi borcuna karşılık mahsup edebilir miyim?

1039
0

İki serbest meslek mensubunun yıllık gelir vergisi beyannamesi sonuçlarına göre birinin ödemesi gereken bir borcu var ve diğerinin ise alacağı var. Alacağı olanın alacağını diğer borcu olanın borcuna karşılık vergi dairesine dilekçe verip mahsup edebilir miyiz?

Böyle bir mahsuplaşma veya ödeme şekli olmaz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yıl İçinde Kesilen Vergiler Kurumlar Vergisinden Nasıl Mahsup Edilir?

 

Gerçek kişi mükellefler gelir vergisi hesaplamasında ticari faaliyetleri sebebiyle çıkan zararı kira gelirlerinden mahsup edebilir mi?

 

Devreden KDV vergilerden mahsup edilebilir mi?

 

 

Önceki İçerik2019 yılında bağımsız denetime tabi olmanın şartları nelerdir?
Sonraki İçerikÇalışanlara yol ve yemek parası verilmesi gerekli midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz