Ana Sayfa Muhasebe Vergi Dairesi yoklaması sırasında yapılan tespit sonucu aynı güne girişi yapılan 3...

Vergi Dairesi yoklaması sırasında yapılan tespit sonucu aynı güne girişi yapılan 3 işçi için geç bildirim nedeniyle çıkacak cezalar nelerdir?

935
0

1- VD yoklaması neticesinde 3 işçi aynı güne giriş yapılıyor. Bu durumda işe giriş cezaları 2 asgari ücret mi olacaktır yoksa 1 asgari ücretin 1/5’i mi?

2-Bu durumda tespitin olduğu aydan sonraki 1 ay için hiçbir teşvik uygulanmayacak, uygulanan teşvikler geri alınacak. Buraya kadar tamam. Peki 6661 teşviki 1 yılı komple mi geri istenecek?

 

 3-7103 sayılı kanun maddesinde sigortasız işçi tespiti olmayacak diyor. Yani sigortasız işçi tespiti yapılan işyeri bir daha bu teşvikten yararlanamaz mı?

1- Sigortalı işe giriş bildirgesinin verilmediğinin, mahkeme kararından veya Kurumun denetim ve kontrolle görevli memurlarınca yapılan tespitlerden ya da diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarının kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemelerden veya bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden anlaşılması halinde bildirgeyi vermekle yükümlü olanlar hakkında her bir sigortalı için asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır.

2- Evet

3- Evet


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşe giriş bildirgesi yasal süresi içinde verilmezse cezası ne kadardır?

 

Ücreti Ödenmeyen İşçi, Bu Ücreti Kimden ve Hangi Yollardan Talep Edebilir?

 

İş Kanunu İle İlgili Soru ve Cevaplar – 2

 

Ücret ve Tazminat Alacaklarına Faiz İstenebilir mi?

 

 

Önceki İçerikFiili hizmet zammına tabi çalışanlar için tatile denk gelen günler belge türüne göre nasıl bildirilir?
Sonraki İçerikDaha önce Bağ-Kur kaydı olmayan SSK’lı çalışan genç işyeri açması durumunda Bağ-Kur genç girişimci teşvikinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz