Ana Sayfa Vergi Vergi dairesi ÖKC kullanmadığı için firmaya ceza kesebilir mi?

    Vergi dairesi ÖKC kullanmadığı için firmaya ceza kesebilir mi?

    769
    0
    Gelinlik satış işi yapan bir işyerim var. Ürünleri garantili satış olduğu için sınıra bakılmaksızın fatura kesmiştir. Yazarkasa almamıştır. Vergi dairesi kapanış yaparken perakende satışı var yazarkasa almak zorundasın diye 800 altında kesilen faturaları iptal edip ceza kesmeye çalışmaktadır. Ne yapabiliriz?

    Vergi dairesinin böyle bir işlem yapması hukuka aykırıdır. 

    Ceza ihbarnamesi tebliği edildikten sonra 1 ay içinde vergi mahkemesine dava açmanız gerekir. 

    Vergi dairesi ökc kullanmadığınız için usulsüzlük cezası kesilmesi gerekirdi.


    Basit usul olmayan yazar kasası olan gerçek kişi çiçekçi ve ayakkabı tamircisi hibe destekten ve kira yardımından yararlanabiliyor mu?

    Kira ve hibe yardımı başvuru süresi bitmiştir. Aşağıdaki linkde bulunan yazımızı inceleyiniz.

    Yazı ekindeki listede belirttiğiniz meslek grubu varsa yararlanır. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2079/Mevzuat-Dosya/25122020-ticaret-bakanligi-duyurusu.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGSS prim borçları 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödenirse gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek
    Sonraki İçerikFinansal Hizmetler Güven Endeksi Ocak 2020’de bir önceki aya göre 16,4 puan azalarak 138,2 seviyesinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz