Ana Sayfa Çalışma Hayatı Vergi daireleri yaptıkları denetimlerde personellerin sigortalı olup olmadığını sorgulayabilir mi?

Vergi daireleri yaptıkları denetimlerde personellerin sigortalı olup olmadığını sorgulayabilir mi?

634
0

Vergi dairesince yapılan denetimlerde 3 işçinin sigortasız çalıştırıldığı tespit edildi. Bu husus mükellefe tutanakla bildirildi. Konuyla ilgili 3 işçinin işe giriş bildirimlerini, çalışanların tutanakta beyan ettikleri tarih üzerinden mi giriş olarak yapmamız gerekir? Eğer bu şekilde yaparsak hem denetimde ortaya çıkması hem de geriye dönük giriş yapacağımızdan 2 sefer ceza alır mıyız? Vergi dairesi durumu sigortaya ayrıca bildiriyor mu?

Tutanak esas alınarak (eğer doğruluğuna itiraz edeceğiniz bir hüküm içermiyor ise) işçilerin geriye doğru girişleri ek iptal ve düzeltme yapılarak işlem tamamlanmalıdır. Vergi dairesi durumu ilgili SGK’ya bildirir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikLimited ve Anonim şirketlerde kapanış ve açılış tasdiyi yapılması gereken defterler nelerdir?
Sonraki İçerik18 yaşını doldurmamış çocuk işçiler SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz