Ana Sayfa Vergi Vergi beyannamelerinin SM ve SMMM imzalanıp imzalanamayacağı hakkında

    Vergi beyannamelerinin SM ve SMMM imzalanıp imzalanamayacağı hakkında

    Gelir Vergisi mükelleflerinden Serbest Muhasebeci ..... tarafından Bakanlığımıza intikal ettirilen 13/07/200 tarihli yazının bir örneği ilişikte gönderilmektedir.

    475
    0
    T.C.
    MALİYE BAKANLIĞI
    Gelirler Genel Müdürlüğü

    TARİH : 05.04.2001
    SAYI : B.07.0.GEL.0.32/3243-922/18491
    KONU : 4 sıra nolu Vergi beyannamelerinin SM
    ve SMMM imzalanıp imzalanamayacağı hk.

    SİİRT VALİLİĞİ
    (Defterdarlık : Gelir Müdürlüğüne)

     

    İliniz Gelir Vergisi mükelleflerinden Serbest Muhasebeci ….. tarafından Bakanlığımıza intikal ettirilen 13/07/200 tarihli yazının bir örneği ilişikte gönderilmektedir.
    Bilindiği üzere, 29/06/1997 tarih ve 23034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4 sıra nolu Vergi Beyannamelerinin Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerce İmzalanması Hakkında Genel Tebliğ ile meslek mensuplarının beyannamelerini imzaladıkları mükelleflerin adı, soyadı, bağlı bulundukları vergi dairesi ve vergi numaralarını içeren listeyi Mayıs ayının 15 inci günü mesai bitimine kadar kendilerinin bağlı bulundukları vergi dairesine vermek zorunda oldukları yönünde bir düzenleme getirilmiştir.Bu düzenleme doğrultusunda belirlenen esaslara uymayan meslek mensuplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 352/II/7 nci maddesi uyarınca ikinci derecede usulsüzlük cezası kesilecektir.

    Bilgi edinilmesini ve durumdan adı geçen mükellefin de bilgilendirilerek gereğini rica ederim.


    Kaynak: GİB Özelge
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHSBC’nin Yeni Başkanı Belli Oldu!
    Sonraki İçerikGenel Sağlık Sigortası (GSS) Primlerinde Büyük Düşüş!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz