Ana Sayfa Mevzuat VERBİS’e kayıt olurken KEP üzerinden gönderilen başvuru formlarının kuruma ulaşıp ulaşmadığı nasıl...

VERBİS’e kayıt olurken KEP üzerinden gönderilen başvuru formlarının kuruma ulaşıp ulaşmadığı nasıl kontrol edilebilir?

601
0

Kayıtlı elektronik posta (KEP), elektronik iletilerin gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına ilişkin olarak hukuki delil sağlayan, elektronik postanın nitelikli şekli olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda KEP ile iletilen elektronik postanın ne zaman, kim tarafından, hangi KEP hizmet sağlayıcı tarafından gönderildiği, hangi KEP hizmet sağlayıcı tarafından kabul edildiği, kimin posta kutusuna ne zaman teslim edildiği, ne zaman kim tarafından açıldığı ve okunduğu ile ilgili bilgiler KEP delili içerisinde bulunmaktadır.

Başvuru formunun teslim edilip edilmediğine dair bilgi, ilgili KEP hizmet sağlayıcısından öğrenilebilecektir.

Kamu kurumu, “yurtiçinde yerleşik tüzel/gerçek kişi” alanından kayıt yaptırmışsa yaptırım uygulanır mı?

Kamu kurumlarının Sicile kayıt yükümlülüğü başlama tarihi, Kurul tarafından 01.04.2019 olarak belirlenmiş olup bu tarihten itibaren VERBİS ana sayfada yer alan “Veri Sorumlusu Yönetici Girişi” alanından “Kamu Kurumu” butonu seçilerek kayıt işlemlerine başlanılmalıdır.

Bu kapsamda, Kanunun Geçici 1 inci maddesi gereği öncelikle Kanunun uygulanmasıyla ilgili koordinasyon sağlamak üzere bir üst düzey yönetici belirlenmesi ve 01.04.2019 tarihinden itibaren de “kamu kurumu” butonu ile giriş yapılarak söz konusu koordinasyon görevlisi tarafından giriş yapılması gerekmektedir.

Bir kamu kurumu, Yurtiçinde Yerleşik Tüzel/Gerçek Kişi alanından kayıt yapması halinde kayıt yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılmayacağından bu durumda olanların 01.04.2019 tarihinden itibaren “kamu kurumu” alanından tekrar giriş yapması gerekmektedir.


Kaynak: KVKK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSerbest bölgede bulunan Türk firması satışları için geri kazanım beyannamesi vermeli midir?
Sonraki İçerikÇelik malzeme teslimleri için GEKAP beyannamesi vermeli miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz