Ana Sayfa Mevzuat Verbis sisteminde Kamu kurum ve kuruluşlarında irtibat kişisi kim olmalıdır?

Verbis sisteminde Kamu kurum ve kuruluşlarında irtibat kişisi kim olmalıdır?

Verbis sisteminde Kamu kurum ve kuruluşlarında irtibat kişisi kim olmalıdır?

586
0

Verbis sisteminde Kamu kurum ve kuruluşlarında irtibat kişisi kim olmalıdır?

 

Kanunun Geçici 1’inci maddesinde; kamu kurum ve kuruluşlarında, Kanunun uygulanmasıyla ilgili koordinasyonu sağlamak üzere bir üst düzey yönetici atanması gerektiği hükmü, Yönetmeliğin 11’inci maddesinde de “kamu kurum ve kuruluşlarında irtibat kişisi, üst düzey yönetici tarafından Kurum ile iletişimi sağlamak amacıyla belirlenerek Sicile kaydı yapılan daire başkanı veya üstü yöneticidir.” hükmü yer almaktadır.

 

Buna göre söz konusu koordinasyon görevlisi tarafından, kamu kurumları için VERBİS’e kayıt yükümlülüğü başlama tarihi olan 01.04.2019 tarihinden itibaren, o kurumda en az daire başkanı düzeyinde görev yapan bir yöneticinin irtibat kişisi olarak atanması gerekmektedir.


Kaynak: KVKK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKişisel veriler sadece kâğıt ortamında tutuluyorsa sicile kayıt zorunluluğu var mıdır?
Sonraki İçerikEngelli raporu ile emeklilik hakkı kazanan personelimin tekrar işe girişini ve bordrosunu nasıl düzenlemeliyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz