Ana Sayfa Vergi Veraset ve İntikal Vergi Beyannamesi Ne Zaman Verilir?

Veraset ve İntikal Vergi Beyannamesi Ne Zaman Verilir?

Veraset ve İntikal beyannamesini ne zaman vermeliyiz? Veraset Beyanı ölüm sonrası ne zaman verilir? Veraset beyanı kaç ayda verilmelidir?

565
0

Beyanname Verilme Müddeti

Beyannameler aşağıda yazılı müddetlerde verilir:

1. Veraset tarikiyle vukubulan intikallerde:

a) Ölüm Türkiye’de vukubulmuş ise mükelleflerin Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden dört ay içinde, mükelleflerin yabancı bir memlekette bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden altı ay içinde;

b) Ölüm yabancı bir memlekette vukubulmuş ise mükelleflerin Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden altı ay içinde, mükellefler müteveffanın bulunduğu memlekette oldukları takdirde ölüm tarihini takibeden dört ay içinde, mükellefler müteveffanın bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette oldukları takdirde de ölüm tarihini takibeden sekiz ay içinde;

c) Gaiplik halinde, gaiplik kararının ölüm siciline kaydolunduğu tarihi takibeden bir ay içinde;

2. Diğer suretle vaki intikallerde malların hukuken iktisabedildiği tarihi takibeden bir ay içinde.

Vergi Usul Kanununun 13, 15, 17 ve 18’inci maddeleri hükümleri mahfuzdur.

3.  Gerçek veya tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişler ile 5602 sayılı Kanunda tanımlanan şans oyunlarında(*), yarışma ve çekiliş ile müsabakaların yapıldığı günü takip eden ayın 20 nci günü akşamına kadar.

 


Kaynak: Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Madde 9
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Edinilmiş mallara katılım rejimi gereğince sağ kalan eşe ait malların tespiti ve Veraset ve İntikal Vergisi

Türkiye’de faaliyette bulunmayan vakıflarda veraset ve intikal vergisi ödemek gerekir mi?

Pişmanlıkla beyan edilen veraset ve intikal beyannamesine usulsüzlük cezası uygulanır mı?

 

Önceki İçerikVergi Borcunu Şehir dışındaki başka vergi dairesinden ödeyebilir miyim?
Sonraki İçerikÜretilmiş ve işlenmiş balığın kilogramına 2 lira destek verilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz