Ana Sayfa Vergi Vefat eden şirket ortağının varisleri adına verilecek veraset beyannamesinde şirketteki hisseleri nasıl...

    Vefat eden şirket ortağının varisleri adına verilecek veraset beyannamesinde şirketteki hisseleri nasıl yazılır?

    Gider pusulasında KDV hesaplanır mı? Vefat eden şirket ortağının varisleri adına verilecek veraset beyannamesinde şirketteki hisseleri nasıl yazılır?

    671
    0

    Veraset İntikal İçin, gayrimenkul ev, arsa, işyeri için belediyeden rayiç yazısı, bankalardan nakit yazısı aldım. Taşıt için ruhsatın fotokopisini koydum. Araç bedeli ne yazmam gerekir. 2015 Bir araçsa kasko listesinden marka ve modeline bakarak yazan bedeli yazsam olur mu?

    Araç bedeli için Kasko değeri yazılır.

    Vefat eden kişi A.Ş. Ortağı ise şirketteki kayıtlı (nominal) hissesi beyan edilir.

    Limited şirket ortağı ise vefat tarihi itibari ile çıkartılacak bilançodaki Öz sermaye hesaplanır.

    Hisseye düşen öz sermaye beyan edilir. Gelir tablosu ve Bilanço VİV beyannamesine eklenir.

    Müşterim annesinin kahvehanesini işletiyordu fakat annesi vefat edince üzerine açılış yaptı. Yazar kasa için gider pusulası keserken KDV alınacak mı hangi oranda alınacak?

    Gider pusulasında KDV hesaplanmaz. Gelir vergisi stopajı yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Tarım Portalı Çiftçiye Yılda 300 Milyon Lira Tasarruf Sağlayacak
    Sonraki İçerikOECD: COVID-19 salgını Büyük Buhran’dan bu yana yaşanan en kötü işsizlik krizlerinden birini tetikledi  

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz