Ana Sayfa Muhasebe Vefat eden mükellefin beyannameleri nasıl verilir?

    Vefat eden mükellefin beyannameleri nasıl verilir?

    Eczane olarak faaliyete başlayan müşterim açıldığı yıl 2.sınıf işletme, daha sonra hadleri aştığında mı 1.sınıf olmalı veya ilk açılıştan itibaren 1.sınıf olma zorunluluğu var mı?  

    779
    0

    Eczane olarak faaliyete başlayan müşterim açıldığı yıl 2.sınıf işletme, daha sonra hadleri aştığında mı 1.sınıf olmalı veya ilk açılıştan itibaren 1.sınıf olma zorunluluğu var mı?

    İlk açılış da Bilanço tutulacak diye bir zorunluluk yok. Hadlerin aşılması halinde sınıf değiştirilmesi zorunludur.


    Defter Beyana tabi işletme sahibi 01/11/2020’de vefat etmiştir. Vergi dairesi- beyannameler ve SGK dosyası olarak süreç nasıl işlemektedir?

    Vefat VD ve diğer kurumlara bildirilir. Mirasçılar devam edecek ise VD müracaat ederek mükellefiyet açılır Devam edilmeyecek ise Mükellefiyet kapatılır.

    Ekim ayı beyannameleri mirasçılar tarafından sürelerinde verilecektir. 01/01/2020 -01/11/2020 dönemi Kıst dönem Yıllık GV beyannamesi 4 ay içinde verilir.

    Ayrıca mirasçılar 4 ay içinde Veraset ve intikal beyannamesi vereceklerdir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMümeyyiz küçüklere ve sınırlı ehliyetsizlere ait işyerlerinin SGK tescili nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikKonsorsiyum ve iş ortaklığı şeklinde üstlenilen ihale konusu işlerin SGK işyeri tescili

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz