Ana Sayfa Vergi Vefat eden bir kişinin yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman beyan edilmelidir?

    Vefat eden bir kişinin yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman beyan edilmelidir?

    Sgk prim desteklerinden geriye dönük 6 ay yararlanılabilir.

    655
    0

    2020 yılı nisan ayında vefat etmiş kişinin basit usul ve kira geliri beyannamesi ne zaman ve nasıl verilecektir?

    Ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde GV beyannamesi verilir. (GVK Md.92)

    Gelir vergisi bilanço usulüne göre defter tutan mükellefin kanunen kabul edilmeyen giderlerini 900 lü hesaplarda takip etmekteyiz. Gelir vergisi beyanı ticari kardan mali kara ulaşım bildirimde kkeg nerede belirteceğimiz konusunda sorun yaşamaktayız.

    İlgili sayfada (Bildirim de) bulunan “OLAĞANDIŞI GİDER VE ZARARLAR ” Diğer Olağan Dışı Gider ve Zararlar Satırına yazılır. (Gelir tablosundaki KKEG 689 Hs.) Ayrıca sayfada yer alan alanlara Gelir tablosunda kullandığınız. Diğer yazılması gereken ilgili satırlarda yazılacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCiro Kaybı Desteği ödemelerine başlandı
    Sonraki İçerikKimya sektörü 19,5 milyar dolarlık toplam ihracat ile otomotivin ardından 2020 yılının en fazla ihracat yapan ikinci sektörü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz