Ana Sayfa Vergi Varlık barışı kapsamında yurt dışından getireceğimiz varlıklarımız için nereye başvuru yapmalıyız?

    Varlık barışı kapsamında yurt dışından getireceğimiz varlıklarımız için nereye başvuru yapmalıyız?

    Sermayeye ekleme zorunluluğu yoktur. Getirilen varlıklar için vergi ödemesi yoktur.

    514
    0
    Varlık barışı kanunun da yurt dışından gelen para için herhangi bir yere başvuru veya sermaye ilave gibi durum var mıdır?

    Sermayeye ekleme zorunluluğu yoktur. Getirilen varlıklar için vergi ödemesi yoktur.

    İşlemler için aşağıdaki, link de bulunan Tebliği inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2002/Mevzuat-Dosya/28112020-varlik-barisi-gn-tb.pdf


     

    Yurt dışındaki tahvil ve bonoları varlık barışı kapsamında Türkiye’ye getireceğiz. Deklare (bildirim) edeceğimiz gündeki tahvil ve bonoların değeri ülkeye giriş olacağı tarihindeki değerleri mi dikkate alınmalıdır?

    Deklere edilen günkü değere dikkate alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖKC fişleri B formunda beyan edilir mi?
    Sonraki İçerikSeramik sanatçısının müzelere verdiği eserlerin vergilendirilmesi hakkında

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz