Ana Sayfa Vergi Varlık barışı kapsamında yurda getirilen bedeller için nereye beyanda bulunmalıyım?

    Varlık barışı kapsamında yurda getirilen bedeller için nereye beyanda bulunmalıyım?

    461
    0
    Genç girişimci istisnasından faydalanmak isteyen birkaç kişi yurt dışına üyelik oluşturduğu kanallar üzerinden grafik tasarımı gibi işler yapmışlar ve bu işlerden kazandıkları paraları varlık barışı ile Türkiye’ye getirmek istiyorlar. Vergi mükellefiyetini başlattıktan sonra varlık barışı ile getireceği beyannameyi vergi dairesine mi bildirecek yoksa bankaya mı?

    Yurt dışında bulunan varlıkların bildirimi üzerine banka veya aracı kurumlarca yapılacak işlemler

    MADDE 5 – (1) Gerçek ve tüzel kişiler yurt dışında bulunan varlıkları, iki nüsha olarak hazırlayacakları Ek-1’de yer alan form ile bankalara veya aracı kurumlara bildireceklerdir.

    Formun bir nüshası, ilgili banka veya aracı kurum tarafından, varsa bildirim nedeniyle açılan hesaba ilişkin bilgiler yazılıp tasdik edildikten sonra, düzenlenen banka dekontları veya işlem sonuç formlarıyla birlikte ilgilisine geri verilecektir. Aşağıdaki linkte bulunan tebliği inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2002/Mevzuat-Dosya/28112020-varlik-barisi-gn-tb.pdf


    Varlık barışında yurt içinde bulunan varlıkların ilgili yasadan yaralanması için usul ve başvuru esasları hakkında bilgi alabilir miyim?

    Konu ile ilgili olarak aşağıdaki linkde bulunan genel tebliği inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2002/Mevzuat-Dosya/28112020-varlik-barisi-gn-tb.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye’ye Yatırım Yapan Kazanır
    Sonraki İçerikİstanbul’da Uygulanacak Asgari Ücret Tarifesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz