Ana Sayfa Muhasebe Vakıflar Vergi Usul Kanunu’na tabi midir?

    Vakıflar Vergi Usul Kanunu’na tabi midir?

    729
    0

    Şubesi olmayan yeni bir vakıf kurduk. Vakıf için işletme defteri tutmak istiyorum. Bilanço defteri mi tasdik ettirmem gerekiyor mu? Bu defterleri A4 kağıdında tasdik yaptırabilir miyim?

    Dernek ve vakıflar VUK hükümlerine tabi değildir. Vakıflar kanuna tabidir. Vakıflar Kanununu inceleyiniz.

    Esnaf odası mükellefim görevlendirmeler yapmakta ve yapılan masrafları toplu halde bir sonraki ayda bana ödeme fişiyle göndermektedir. Ödeme fişine göre mi kayıt yapacağım görevlendirmeye ait mi hesap açacağım? Tek kalemde mi yoksa yapılan masrafları masraf yapılan ayda tek tek giderleştirip ödemesini ödeme fişine göre mi yapmalıyım?

    Muhasebe kaydı belgelerin üzerindeki tarihe göre yapılır.

    Bahsettiğiniz esnaf odasının kayıtları için VUK hükümleri uygulanmaz.

    Kendi yasalarındaki hükümler uygulanır. Esnaf odasının iktisadi işletmesi varsa kayıtlar VUK hükümlerine göre yapılır(Kurumlar Vergisi mükellefiyeti olacak


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ödeneği alan bir personel bu sürede içerisinde rapor alırsa SGK eksik gün bildirimi nasıl yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikTürkiye’nin ham çelik üretimi 2020 yılının Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18 oranında artışla 3.2 milyon ton olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz