Ana Sayfa Vergi Vakıflar ve dernekler binek araçlarına ait harcamaların ne kadarlık kısmını gider yazabilecektir?

Vakıflar ve dernekler binek araçlarına ait harcamaların ne kadarlık kısmını gider yazabilecektir?

1854
0

7193 Sayılı Kanun gereği Taşıtlar ile ilgili Kiralama, Kasko-Trafik Poliçeleri, benzin vs. giderlerinin %70.ini gider olarak indirebileceğiz. Geri kalan kısım KKEG olarak atılacaktır deniyor. Fakat bizim unvanımız Vakıf Tüzel kişiliği olduğu için biz KKEG kullanmıyoruz. Bizim bu durumda %30’luk kısım için hangi gideri kullanmamız gerekiyor ya da nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

Kanun numarası vetodan sonra 7194 oldu. Gider Kısıtlaması Gelir ve Kurumlar vergisi mükellefleri içindir. GV ve KV mükellefi olmayanlara kısıtlama uygulanmaz.

7194 sayılı kanunun 13. maddesiyle 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 40. Maddesinde Binek araç giderleri ile ilgili değişikliklerde Binek Otomobillere ilişkin giderlerin en fazla %70’i gider yazılabilecek maddesi eklenmiştir. Burada bir binek araç için bir ayda katlanılan tüm giderler için %70 oranı geçerli midir? Yoksa araç kira bedelinin %70 ‘i kadar mı gidere yazabiliriz?

Araç kira bedeli ayrıca belirlenmiştir. 2020 için bu tutar aylık 5.500 TL’dir.

Kira için % 70 oran kullanılmaz. Diğer giderler için % 70 oran dikkate alınır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvusturya’da bir gecelik konaklama oranı %1,9 arttı
Sonraki İçerikABD’de ulusal işsizlik oranı Aralık 2019’da %3,5 oranında kaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz