Ana Sayfa Muhasebe Vadesiz hesabımıza gecelik uygulanan faizi muhasebede hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

Vadesiz hesabımıza gecelik uygulanan faizi muhasebede hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

Vadesiz hesabımıza gecelik uygulanan faizi muhasebede hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

1824
0

Vadesiz TL hesabımızda bulunan paraya X Bankası gecelik faiz uygulamakta ve bir sonraki gün faiz tutarı anapara + faiz hesabımıza geçmektedir. Banka hesabımızdan çekilen gecelik parayı muhasebede hangi hesap kodunda göstermeliyiz?

102.01 Vadesiz Hesap

642 Faiz Gelirleri

102.02 Vadeli Hesap şeklinde olabilir mi?

Bu işlemde çalışacak hesaplar 102 ve 642’dir.

Elbette alt hesap yaratarak işlemleri yapabilirsiniz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikBasit Usul Mükelleflerinin Kayıtları Nasıl Tutulmaktadır?
Sonraki İçerik2018 yılına ait serbest meslek makbuzunu bu yıl kayıtlara alabilir miyiz? Muhtasar beyannamemize geçmiş tarihli düzeltme vermeli miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz