Ana Sayfa Vergi Vadesinden sonra düzeltilen gekap beyannamesi için çıkacak olan vergi nasıl beyan edilmelidir?

Vadesinden sonra düzeltilen gekap beyannamesi için çıkacak olan vergi nasıl beyan edilmelidir?

Vadesinden sonra düzeltilen gekap beyannamesi için çıkacak olan vergi nasıl beyan edilmelidir?

780
0

Ocak 2020 dönemi gekap beyannamesinde düzeltme yapmamız gerekmektedir. Daha yüksek bir katkı payı ödenmesi çıkmaktadır. Çıkan bu fark için gecikme faizi ödenecek midir? Gekap beyan süresi 2020 için altı aylık olduğu ve 31/7/2020 ye kadar verilmesi gerekiyorsa Ocak 2020 dönemi düzeltmede çıkacak fazla tahakkuk tutarı için gecikme faizi ödenecek midir?

Ocak için düzeltme beyannamesi verilir. Hesaplanan pay ile Pişmanlık zammı ödenir.

2020 /2-3-4-5-6 aylar için toplu beyanname verilir.

Perakende ve toptan olarak et ve et ürünleri satışı yapmakta olana mükellefim satış anında köpük tabak-streç film ve terazi barkodu kullanmaktadır. İlgili firma için poşet dışında bu işlemlerde de GEKAP beyanı verilmesi gerekir mi?

Bahsettiğiniz ambalajlar poşet beyannamesindeki sayılan ambalaj malzemelerinde varsa orada belirtilen tutarda beyan edilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSıvı atığın içerisindeki lityumu geri kazanma üzerine bir teknoloji geliştirildi
Sonraki İçerikŞehit Annesinin ÖTV’siz aldığı araç için ayrıca MTV istisnası var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz