Ana Sayfa Vergi Uzun vadeli alınan dövizli kredilere kur değerlemesi yapılır mı?

    Uzun vadeli alınan dövizli kredilere kur değerlemesi yapılır mı?

    427
    0
    2020 yılında almış olduğumuz yabancı para değerinden kredinin (300 hesap) 31.12.2020 kur değerlemesini yaptık. 400 hesapta bekleyen 2021 yılında ödenecek olan yabancı para krediler için 31.12.2020 kur değerlemesi yapmalı mıyız?

    Kısa (300) veya uzun (400) vadeli yabancı para birimli banka kredilerinin tamamı kur değerlemesine tabidir.


    Limited şirketimiz transit ticaret yapmak amacıyla yurt dışından 100.000 Euro karşılığında mal almış ve firmaya henüz ödeme yapmamış borçlanmıştır. 31.12.2020 Tarihi itibariyle bu yurt dışı firmaya olan EURO karşılığı borç için yapılması gereken nelerdir?

    31/12/2020 Tarihi itibari ile borç için kur değerlemesi yapılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışındaki inşaat işlerinde iştirak kazanç istisnası uygulaması
    Sonraki İçerik2020 yılında İstanbul’da, ihracat %6.8 azalırken, ithalat %16.1 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz