Ana Sayfa Vergi Uzlaşma komisyonunda vergi cezalarının ne kadarlık kısmı silinir?

    Uzlaşma komisyonunda vergi cezalarının ne kadarlık kısmı silinir?

    Uzlaşma komisyonlarında kesin bir indirim oranı yoktur. 

    515
    0
    30 gün için de vergi ziyaı için uzlaşmaya gitmek istiyoruz. Uzlaşma %75 si siliniyor mu?

    Yasal olarak uzlaşmada indirim oranı yoktur. Komisyon indirim oranını kendisi belirler % 75 de olur % 90 da olur. Belli bir oran yoktur.


    Bir mükellefin incelemeye alındı fakat inceleme devam ediyor. İnceleme sonuçlanmadan mükellefin adres değiştirmeden önceki eski vergi dairesi inceleme konusu olan alış faturalarının çıkarılması KDV düzeltilerek bilgi verilmesini istiyor. Firma yetkilisi inceleme sonucuna göre dava açma, düzeltme ya da çıkarsa matrah artırımı yapmak istiyor. Bu durumda eski vergi dairesi ile nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    Matrah artırımını düzenleyen bir yasa henüz yok. Matrah artırımı yapılmaz. VD düzeltme işlemi için Vergi müfettişi ile görüşerek yapınız. İnceleme sonucu uzlaşma ve Dava hakkınız her zaman vardır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİsviçre’deki Türk Büyükelçiliği’nde çalışan Türk personelin ücretlerinden gelir vergisi kesilecek mi?
    Sonraki İçerikTarım sektörü yatırımlarında bu yıl en fazla ödenek 8,5 milyar lirayla sulama alanına tahsis edildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz