Ana Sayfa Vergi Üzerinden hiçbir değişiklik yapılmadan satılan ürünler için GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?v

Üzerinden hiçbir değişiklik yapılmadan satılan ürünler için GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?v

Üzerinden hiçbir değişiklik yapılmadan satılan ürünler için GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

692
0

Bir müşterim kozmetik ürünleri hazır bir halde alıyor ve satışını yapıyor. Örneğin bir saç serumu hazır kutusu ile alınıp aynı şekilde satılıyor. Üzerinde herhangi bir değişiklik ekleme vs. olmadığı için bu firma gekap beyannamesi vermeli midir?

Anlatımıza göre gekap beyannamesi verilmeyecektir.

Otomotiv kimyasalları ithal ediyoruz. Ürünler sıvı şekilde olduğu için metal şişelerde bazıları plastik şişelerde (birincil ambalaj) ve ayrıca şişelerde karton kolilerde (ikincil ambalaj) ve tahta paletlerin üzerinde ithal ediliyor. Satarken de müşteri kaç tane istiyorsa ona göre karton kolilere konularak satılıyor. Gekap beyannamesini ithal ettiğimiz ürünler üzerinden mi hesaplayacağız. Birincil ambalajları hesaplayacak mıyız? Sadece satarken kullandığımız koliler üzerinden mi hesaplayacağız?

Bahsettiğiniz konular için yayımlanan genelgeden anladığımız kadarı ile İthalatta Birincil ambalajdan GEKAP hesaplanması gerektiği görüşündeyiz. Ayrıca satışlar için kullandığınız Koliler içinde gekap hesaplaması yapılması gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

GEKAP Beyanları Uzatıldı..

Pastaneciler ürünlerinin teslimi için kullandıkları ambalaj malzemeleri için GEKAP beyannamesi verecek midir?

Firmalar ithal ettiği madeni yağlar için gekap beyannamesini ne zaman vereceklerdir?

 

 

Önceki İçerikAvukatlar yasal defterlerinin kayıtlarını tutup beyannamelerinin bildirimlerini yapabilir mi?
Sonraki İçerikİkinci el binek araçların satışında KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz