Ana Sayfa Vergi Üzerinde tutar belirtilmeyen sözleşmeler için damga vergisi hesaplanır mı?

    Üzerinde tutar belirtilmeyen sözleşmeler için damga vergisi hesaplanır mı?

    Sözleşmelerde belli para gösterme mecburiyeti

    439
    0

    E sınıfı müteahhitlik belgesi olan bir şirket başka bir şirketin arsasına anahtar teslimi konutlar yaparak yüzde karı ile teslim edecektir. Bu iş ile ilgili sözleşme yapılır ise işin bedeli şu an belli olmadığından damga vergisi ödenecek midir?

    Sözleşmede Tutar yok ise DV hesaplanmaz. 

    Sözleşmede ne rakam yazacağını taraflar belirler. Azami veya asgari ölçü olmaz.

    488 – DAMGA VERGİSİ KANUNU

    Kanun No – Kabul Tarihi: 488 – 01/07/1964

    Resmi Gazete Sayısı – Tarihi: 11751 – 11/07/1964

    Belli Para Gösterme Mecburiyeti

    Madde 11

    (Değişik: 1318/94 md.) (Yürürlük: 10.8.1970) Cari hesap şeklinde açılan kredilerle her türlü ikrazata ait taahhütname ve mukavelenameler (İskonto ve iştira senetleri taahhütnamesi – Dispans – dahil) ve bunların temlik, yenileme, devir ve değiştirilmesine müteallik bütün kağıtlarda ve keza matlupların devir ve temlikine ilişkin mukavelename ve temliknamelerde ikraz veya temlik edilen para miktarının veya azami haddinin gösterilmesi mecburidir. Gösterilmediği takdirde bu kağıtların her birinden alınması gereken Damga Vergisi ile cezası olayın meydana çıktığı tarihte, ilgili bulunduğu cari hesapta kayıtlı kredi veya ikrazat miktarına göre hesaplanır ve alınır.

    Bu vergi ve cezanın ödenmesinde mukriz ve müstakrizlerle temlik eden ve adına temlik yapılan şahıslar ve müesseseler müteselsilen sorumludurlar.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBelediyeler Ve Bunlara Bağlı Kamu Tüzel Kişiliğini Haiz Kuruluşlarca Talep Edilebilecek Taksit Sayısı
    Sonraki İçerikVUK 376 Uyarında Kesilen Vergi Ziyaı, Usulsüzlük ve Özel Usulsüzlük Cezalarında 7326 sayılı yasa kapsamında yapılacak indirimler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz