Ana Sayfa Vergi Üzerinde mali değeri olup olmadığına dair herhangi bir bilgi olmayan ve KDV...

    Üzerinde mali değeri olup olmadığına dair herhangi bir bilgi olmayan ve KDV bilgisi bulunan bilgi fişleri gider olarak indirilebilir mi?

    1955
    0
    Üzerinde mali değeri olup olmadığına dair herhangi bir bilgi olmayan ve KDV bilgisi bulunan bilgi fişleri gider olarak indirilebilir mi? Örneğin gıda ya da işe ilişkin kıyafet alınmış KDV’si yazıyor.

    ÖKC fişleri veya başka fişler gider olarak yazılmaz. Gider yazmak için fatura olması gerekir.


    Motor kurye faaliyetinde bulunan müşterimin benzin, mazot giderlerini yazar kasa fişi olarak gider alabilir miyim yoksa fatura zorunlu mudur?

    Akaryakıt istasyonunda alınan fiş de motorun plakası yazıyor ise gider olarak yazılır.


    2020 yılına ait yeni gelen gider faturasını 2021 yılında gider olarak işleme alıp KDV’sini indirim konusu yapabilir miyiz? 

    Gider 681 hesaba yazılır. KDV ise; 2021/aralık beyannamesinden indirilir.


    E-Arşiv fatura düzenledik. Faturamız hatalı oldu. 8 Günlük iptal süremizi de geçirdik. Gelir İdaresi ile görüşme yaptık. Noterden iptal-itiraz ihtarnamesi düzenleyip bu bilgilerinizi girmeniz gerekiyor diye yanıt verdiler. Bilgileri girmek istediğimizde böyle bir ekran açılmıyor 8 günlük süre içinde olması gerekiyor diye uyarı veriyor. Şu aşamada yapmamız gereken bir şey var mı?

    İşleminizi noter üzerinden yaptıktan sonra itiraz ekranlarına giriş yapmalısınız (süresi için)

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞahıs işletme envanterine kayıtlı binek otonun ikinci el olarak satışında KDV oranı %1 midir?
    Sonraki İçerikTicaretini yaptığımız demir boru için KDV tevkifatı yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz