Ana Sayfa SGK Uzatma öncesi verilen MUHSGK beyannameleri geçerli mi?

Uzatma öncesi verilen MUHSGK beyannameleri geçerli mi?

753
0

E-beyanname de beyanname atarken sorun yaşıyorum. Sözleşme olduğu halde mükellefimin beyannamesini atarken yetkiniz bulunmamaktadır diye uyarı vermektedir. 

Sözleşmelerin güncellenmesinde aşağıdaki işlemleri yaparsanız sorun yaşanmaz.Diğer taraftan özel beyanname hazırlama programınız bdp programı ile uyumlumu dur kontrol ediniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/duyuru/05022020_muhtasar_ve_prim_hizmet_beyannamesi_gonderilmesi.pdf

 


Mükellefim adresinden ayrılmıştır. Hiçbir şekilde irtibat kuramıyorum. İşlemlerinin takibini bırakma noktasında nasıl bir yol izlemeliyim.

Müşterinize sözleşmeyi fesih edeceğinizi bilinen adresine iadeli taahhütlü mektup ile veya noterden yazı gönderiniz. Ayrıca Müşterinin VD ne işi bıraktığınızı mesleki sözleşmeyi fesih ettiğinizi yazı ile bildiriniz.


Muhtasar prim beyannamesini vermiş bulunduk. Bu durumda verenlerin akıbeti ne olacaktır. İsteyen ertelenmiş olmasına rağmen muhtasar prim bildirgesini vermeye devam edebilir mi?

Verilenler verilmiş kabul edilecek. Başka işlem yapılmayacak. Erteleme süresinde isteğe bağlı olarak birleştirilmiş muhsgk beyannamesi verilemez

 


 

Sadece SGK bildirgesi verdiğim mükellefim vergi dairesinden kullanıcı kodu parola ve şifrenin olduğu kâğıdı almıştır. Aldığı şifre doğru mu yoksa parolası maliye olan kağıtla SGK bildirgesi verebilir miyiz?

Vergi dairesinden yeni şifre aldı bu şifre dururken 2020/Ocak ve 2020/Şubat ayı SGK bildirgelerini eski şifre ile verebilir miyiz?

0003 kodu ile muhtasar mükellefiyeti açtırmıştır. 01.03.2020 tarihine ertelenen illerde bulunuyor iseler muhtasarı aldığı koddan SGK bildirimini ise; e-Bildirge üzerinden aylık prim ve hizmet belgesi gönderecek işverenlerin 2020/Ocak ve 2020/Şubat dönemine ait bildirgelerini e-Bildirge v.1 yerine e-Bildirge v.2 uygulamasını kullanmaları gerekmektedir.

e-Bildirge v.2 uygulamasına https://ebildirge.sgk.gov.tr/EBildirgeV2 adresinden ulaşılabilir.

Evet verebilir.

OCAK VE ŞUBAT 2020 YILI BİLDİRGE  VERME TARİHLERİ Ocak / 2020 Aylık Prim Hizmet Bildirgesi ………23.02.2020 pazar gününe denk geldiğinden 24.02.2020 tarihinde Şubat / 2020 Aylık Prim Hizmet Bildirgesi ……..23.03.2020 tarihinde bildirilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKarton kutular için GEKAP beyanı verilecek mi?
Sonraki İçerikSigorta Poliçelerindeki tüm tutarlar Ba formunda bildirilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz