Ana Sayfa Çalışma Hayatı Uzatılan kısa çalışma ödeneğine tekrar başvuru yapabilir miyiz?

    Uzatılan kısa çalışma ödeneğine tekrar başvuru yapabilir miyiz?

    Nakdi ücret desteği olarak ilgiliye yapılan net ödeme gün sayısı nedir?

    516
    0

    5 Ekim 2020 ayı için pandemi ücretsiz izin göstereceğimiz çalışanlara kısıtlı izin verilmediği de düşünülürse covid 19 ücretsiz izin gün sayısı hanesine 31 mi yoksa 30 mu girmemiz gerekmektedir?

    NÜD’den yararlandırılan sigortalının NÜD süresi gün sayısı; NÜD olarak ödeme yapılan ayların takvim gün sayısı toplamından oluşan gün sayısıdır.

    NÜD ödeme gün sayısı; NÜD süresi içinde nakdi ücret desteği olarak ilgiliye yapılan net ödeme gün sayısı toplamıdır.

    NÜD aylık ortalama gün sayısı; NÜD Ödeme Gün Sayısının 30 gün ile çarpımı sonucu elde edilen tutarın NÜD Süresi Gün Sayısına oranı ile elde edilecektir.

    Kısa çalışma ödeneğinden Nisan ayından beri faydalanıyoruz. Şimdi 2 ay daha uzatıldı. Bu durumda personel arasında tam çalışmaya geçen kişileri kısa çalışmaya

    30.06.2020 öncesi kçö başvurusu olan tüm işçileriniz için mümkündür.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTür değiştiren şirketler aynı aya ait Ba-Bs’leri nasıl verecek?
    Sonraki İçerikDüzenlenen satış faturasına ait iade faturası sonraki ay gelirse önceden tahakkuk eden KDV ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz