Ana Sayfa Muhasebe Usulsüz tebliğ edilen SGK idari para cezaları için 7143 yapılandırmasından yararlanabilir miyiz?

Usulsüz tebliğ edilen SGK idari para cezaları için 7143 yapılandırmasından yararlanabilir miyiz?

1411
0

…LTD.ŞTİ bir mükellefi SGK arıyor ve 2014 yılında tebliğ edilmiş idari para cezası olduğunu söylüyor. Tebligatı alan kişi olarak görülen şahsı hiç bir şekilde tanımıyoruz (zaten memur da diyor ki PTT memurları böyle bir şey yapmış olabilir gelin ifade verin diyor) bir personeli çağırıyorlar soruyorlar böyle birinin çalışmadığını zaten o isimde herhangi birini de tanımadığını söylüyor aynı zamanda işverende böyle ifade veriyor. Tebligatı almamışız bu tebligat ile ilgili 7143 sayılı kanundan şu anda faydalanabilir miyiz? Ödemek istersek yoksa hiç bir şekilde kabul etmeyerek ifadelerde de belirtildiği gibi dava konusu mu yapmak daha mantıklı olur?
(18.12.2018)

Öncelikle SGK işveren servisi ile görüşüp tebliğin konusunu öğrenmeniz gerekir. Tebliğin konusuna göre 6183 e borç yapılandırılabilir.


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SGK yersiz ödeme yaparsa ne şekilde geri alır?

 

Kimler ‘’Bulgaristan SGK Hizmet Borçlanması’’ Yapabilir?

 

Tüp bebek tedavilerini SGK karşılıyor mu?

 

 

Önceki İçerikDefter tasdik bilgilerini Gib’e girmek zorunda mıyız?
Sonraki İçerikİlk Gece Maçında topa bir kez olsun vuramayan futbolcu kim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz