Ana Sayfa Duyurular Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu Açılıyor!!!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu Açılıyor!!!

2409
0

Yapılan açıklamalara göre Ümraniye trafiğini rahatlatacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosunun 29 Ekim’de açılması için çalışmalar hızla sürüyor.

Altyapısı tamamlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattının duraklarda son rötuşların yapıldığı açıklandı. Hattın açılışından sonra Sultanbeyli-Taşdelen güzergahının yapım çalışmalarına başlanacak. Bu hattında Kartal Metrosu ile birleştirilmesi bekleniyor. Üsküdar-Sancaktepe Metrosu bittiğinde Sancaktepe’den binen birinin yaklaşık 45 dakika sonra Yenikapı Metro durağına ulaşabilecek.

30 Ağustos’ta açılışı planlanıp gerçekleşmeyen ve test sürüşlerine Nisan ayında başlanan metronun, ayrıca Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olacak.

Metronun açılışına sayılı günler kala, bölge üzerinde kira fiyatları yaklaşık %20-30 arasında arttı ve bu durum kiracıları isyan ettirdi.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı 20 kilometrelik 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak. 126 vagonun hizmet vereceği hatta 24 saat 2 bin 430 personel çalışıyor. Hatta 17 durak bulunmakta.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu durakları;
1-
Üsküdar,
2- Fıstıkağacı,
3- Bağlarbaşı,
4- Altunizade,
5- Kısıklı,
6- Libadiye,
7- Çarşı,
8- Ümraniye,
9- İnkılap Mahallesi,
10- Çakmak,
11- Ihlamurkuyu,
12- Altınşehir,
13- Lise,
14- Dudullu,
15- Toplu Konutlar,
16- Çekmeköy,
17- Sancaktepe

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattıyla bağlantılı olacak ulaşım sistemleri ;
– Üsküdar İstasyonunda Marmaray hattıyla Avrupa Yakasına,
– Altunizade İstasyonunda yapımı planlanan teleferik hattı ve mevcut metrobüs hattına,
– Çarşı İstasyonu”nda Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattına,
– Dudullu istasyonunda ise Dudullu-Bostancı metro hattıyla bağlantı sağlanacak.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTürkiye’de Son Bir Yıl İçinde 1 Banka Kapandı!!!
Sonraki İçerikSabiha Gökçen Havalimanında Yolcu Sayısı %8 Arttı!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz