Ana Sayfa Basından Üretim Reform Paketi Kapsamında İlk Uygulama Sanayi Sitelerinin Taşınması Olarak Belirlendi!!!

Üretim Reform Paketi Kapsamında İlk Uygulama Sanayi Sitelerinin Taşınması Olarak Belirlendi!!!

1779
0

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Üretim Reform Paketi kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulamasının başlatılacağını söyledi. Bakan ayrıca ilk etapta 10 sanayi sitesinin taşınacağını ve taşınma maliyetinin yaklaşık 2 milyar 200 milyon lirayı bulacağını belirterek, toplamda 135 sanayi sitesinde 63.467 işyeri olduğunu ve bunların taşınma maliyetlerinin de 20 milyar lira olacağını söyledi.

Bakan Özlü yaptığı basın toplantısında şu anda Türkiye’de aktif toplam 858 sanayi sitesi bulunduğunu, bu sitelerde yaklaşık 212.141 iş yeri ve 1 milyon 63 bin çalışan olduğunu söyledi. Bu sanayi sitelerinde çalışanların, imalat sanayinde çalışanların yaklaşık %20’sine denk geldiğini ifade eden Bakan, bu anlamda sanayi sitelerinin Türk sanayisinin önemli bölümünü oluşturduğunu dile getirdi.

Yapılan basın açıklamasında yaklaşık 858 sanayi sitemizin 135’i şehir içinde olduğunu ve öncelikle taşınması gerekenlerin tespitinin Bakanlık tarafından yapıldığını ve öncelikli olarak mülk sahiplerinin tercih edildiğini açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak taşınması öngörülen sanayi sitelerinin altyapı, üstyapı ve arsa edinim maliyetleri dahil olmak üzere bütün maliyetlerini kredilendirecek.

Bakan ayrıca yapılacak üretim reform paketi uygulaması kapsamındaki 9 ilde bulunan (Isparta, Kastamonu, Düzce, Malatya, Elazığ, Rize, Sivas, Bursa ve Tokat) 10 sanayi sitesinde 6.181 iş yeri, 40 bin çalışan bulunduğunu ve arazi temininin yaklaşık maliyetinin 280 milyon lira olduğunu ifade etti.

Söz konusu 10 sanayi sitesinin 2019 yılına kadar taşınmasını hedefleniyor. Toplamda 135 sanayi sitesinin taşınması için de yapılacak Çalıştayda elde edilecek verilere göre değerlendirilme yapılacak.

Bakan Özlü, toplantının basına kapalı olan bölümünde ise ilk etapta taşınması öngörülen sanayi sitelerinin ve ilgili belediyelerin yöneticileriyle bir araya geldi.

Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Basın Açıklaması

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikHakim Şirketlerde Özel Denetim Hangi Hallerde Yapılabilir?
Sonraki İçerikBölünme Halinde Şirket Alacaklılarının Hakları Nasıl Korunur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz