Ana Sayfa Haberler Ulusal Beslenme Konseyi kuruluyor

Ulusal Beslenme Konseyi kuruluyor

747
0

Sağlık Bakanlığı’nın ‘’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’’ çerçevesinde 9 Bakanlık, 7 sivil toplum kuruluşu ve YÖK ile RTÜK temsilcilerinin katılımıyla ‘’Ulusal Beslenme Konseyi’’ kurulması kararlaştırıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Ulusal Beslenme Konseyi’nin amaçları arasında, beslenme konusundaki bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması, tartışmalı konuların açığa kavuşturulması, beslenme okuryazarlığının arttırılması, sağlıklı beslenme kültürünün ülke genelinde yaygınlaştırılması ve gıda güvenliği ve kronik hastalıklarla mücadele kapsamında politikalar geliştirilmesi yer alıyor.

Konseyin diğer görevleri ise şöyle:

“Sağlıklı beslenme davranışlarının kazandırılması ve beslenme konularında araştırma ve geliştirmeye yönelik projeler önermek. Doğrudan veya dolaylı olarak beslenme kaynaklı hastalıklarla ilgili gerekli hallerde bilimsel komisyon kurulmasına karar vermek. Sağlıklı beslenme davranışlarının geliştirilmesi ile ilgili konularda toplum eğitimleri, bilgilendirmeleri, bilinçlendirme çalışmaları gibi konularda görüş bildirmek. Sağlıklı beslenme, yiyecek ve içecekler konusunda tüketicileri ve özellikle de çocukları yanlış yönlendiren aldatıcı, yanıltıcı algı oluşturucu reklam ve tanıtımlar konusunda gerekli önlem önerilerde bulunmak. Tüketicilerin sağlıklı gıdaya erişme hakkı konusunda bilimsel ve sosyal önlemlerin alınması için görüş ve önerilerde bulunmak.”

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİspanya’dan iyi haber: işsizlik azalıyor
Sonraki İçerikDefter Beyan Sisteminde Muhtasar beyannamedeki hangi alanlar bir önceki dönemden otomatik olarak aktarılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz