Ana Sayfa Duyurular Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: “Kardeşlerimizi enflasyona ezdirmediğimiz gibi, imkanlar ölçüsünde durumlarını...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: “Kardeşlerimizi enflasyona ezdirmediğimiz gibi, imkanlar ölçüsünde durumlarını da iyileştirdik”

406
0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası arasında imzalanan 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili konuştu:

“ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaklaşık 10 bin sendika üyesi çalışanını kapsayan toplu iş sözleşmesi ile işçileri enflasyona ezdirmediklerine dikkati çekti, “Kardeşlerimizi enflasyona ezdirmediğimiz gibi, imkanlar ölçüsünde durumlarını da iyileştirdik” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom A.Ş. ile Haber-İş Sendikası arasındaki 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı.

Törende konuşan Karaismailoğlu, işçilerin emeğine vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

 “Türkiye’nin sosyal ve ekonomik açıdan bağlarını geliştirecek, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması için eksiksiz bir altyapıya kavuşturulması hedefiyle, var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalardaki en büyük emeği olan işçi kardeşlerimizin alın terlerini her şeyin üstünde tuttuğumuzu vurgulamak istiyorum.”

TÜRKİYE’Yİ 5G İLE ÜST SINIFA YİNE İŞÇİLER TAŞIYACAK

İşçilerin katkıları sayesinde Türkiye’yi, her alanda güçlü, iddialı ve geleceğe emin adımlarla yürüyen, küresel alanda da söz sahibi bir aktöre dönüştürdüklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “5G ile ülkemizi bir üst sınıfa taşıyacak, gençlerimizin daha hızlı internet kullanımına imkan sunacak gelişimlerde de yine kendilerinin emekleri, alın terleri çok büyük olacak” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNİ BİRÇOK GELİŞMİŞ ÜLKEDEN DAHA İYİ YÖNETTİK”

14.Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasından memnun olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hz. Mevlâna ‘Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla’ demişti. Türkiye’de aynı Hz. Mevlana’nın dediği gibi; geçmişe takılmadan, 19 yılda adeta küllerinden yeniden doğdu. Bu doğuşu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi bile yavaşlatamadı. Bu süreci birçok gelişmiş ülkeden çok ama çok daha iyi yönettik.”

BÜYÜMEDE HERKESİN KATKISI BÜYÜK

TÜİK’İN verilerine göre Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdüğüne dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Bu büyüme trendindeki başarıda;  işçilerimiz ile işverenlerimizin, kamu ve özel sektör temsilcilerimizin emek ve katkıları büyüktür. Bu büyüme Cumhurbaşkanımızın da sıklıkla ifade ettiği gibi; ekonomide yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelli ilerlememiz ve gelişmemiz açısından önemli bir göstergedir” diye konuştu.

ULAŞIM AĞI SAYESİNDE İHRACAT TIKIR TIKIR İŞLİYOR

Üretimin tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Karaismailoğlu, “Otoyollarımız, havalimanlarımız, limanlarımız dünyayı Türkiye’ye bağlıyor, ihracatımızın tıkır tıkır işlemesine yardımcı oluyor. Dünyanın lojistik gücü olmak için adımlarımızı büyük projelerle atıyoruz” dedi.

Salgın ve ekonomik krizlere rağmen ‘sosyal devlet’ olmanın gereğini yerine getirdiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, krizlerden dolayı zarar gören işletmeler ve işçilere sosyal ödemelerin artarak devam ettiğini söyledi.

“İSTEMEZUK ZİHNİYETİ GİBİ SÖZ VERİP YAPMAMAZLIK ETMEDİK”

Muhalefeti eleştiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birileri gibi iyi günde yanınızda olup, kötü günde size sırtımızı dönmedik. İstemezuk  zihniyetinin temsilcileri gibi, dün söz verip, bugün yapmamazlık etmedik. İşçi ve işveren temsilcilerimizle sosyal diyalog mekanizmalarını hep işlettik. Taraflara her zaman kulak verdik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, devam eden yatırımlarımızda, Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü tedbirleri uygulayarak tüm şantiyelerimizi açık tuttuk.”

“BÜYÜK ÖZVERİ İLE PANDEMİ SÜRECİNDEN ÇIKMAYA BAŞLADIK”

Karaismailoğlu, hükümetin büyük öngörüsü ve tüm bakanlıkların yoğun çaba ve gayretinin yanında, işçi ve işveren sendikalarının, reel sektörün, sivil toplum örgütlerinin özveri ve desteği ile pandemi sürecinden başarı ile çıkılmaya başlandığını söyledi.

“ALIN VE AKIL TERİ DÖKEN İŞÇİLERİMİZİ HEP YANIMIZDA GÖRDÜK”

 “Bakanlığımızın ülke genelindeki yatırımlarında alın teri ve işletmelerimizde akıl teri döken işçi kardeşlerimizi,  orman yangınların söndürülmesinden, sel felaketinin yaralarının sarılmasına kadar tüm süreçlerde hep yanımızda ve yakınımızda gördük” diyen Bakan Karaismailoğlu, sancılı sürecin atlatılmasında destek veren işçi ve memur sendikalarına teşekkür etti.

Türkiye’de yaklaşık 10 bin sendika üyesi çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesindeki ücret artış oranlarının yanı sıra, seyyanen yapılan iyileştirmeler ve diğer sosyal haklarla, çalışanları enflasyona ezdirmediklerini vurgulayan Karaismailoğlu, “Kardeşlerimizi enflasyona ezdirmediğimiz gibi, imkanlar ölçüsünde durumlarını da iyileştirdik” dedi.


Kaynak: T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGoogle Almanya’ya 1 Milyar Avro’luk Yatırım Yapıyor
Sonraki İçerikHaydi büyüyelim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz