Ana Sayfa Muhasebe Ulaşamadığım için sözleşmesini fesh ettiğim mükellefin geçmiş yıl vergi inceleme talebi için...

    Ulaşamadığım için sözleşmesini fesh ettiğim mükellefin geçmiş yıl vergi inceleme talebi için SMMM olarak belge ibrazı yönünden yükümlülüğüm var mı?

    569
    0

    Kuruluşu 2014 olan bir A.Ş.’nin kuruluşundan itibaren SMMM’ydim. Bu şirketin 1.kurucu ortağı ve sonra da devralan tek ortağı 2017-2018 yıllarında ölmüş. Bu durumda ben hiç ilişki kuramadığım ve firma yetkilisine ulaşamadığımdan vergi dairesine bir dilekçe vererek bu firmanın SMMM’liğini feshettiğimi ve bundan böyle beyannamelerini vermeyeceğimi bildirdim. Şimdi bir şekilde haberim olduğuna göre, bu şirketin 2016-2017 ve 2018 yılları defterlerini maliye incelenmek üzere istiyor. Bu durumda benim bir sorumluluğum olabilir mi? Defter ve belgelerin bulunmamasından ben sorumlu olur muyum?

    İncelemeye alınan yıllarda defter ve belgeler sizin ofisinizde tutulmuş ise ve müşteriye tutanak ile teslim etmemiş iseniz defter ve belgeler sizden talep edilir. Teslim etmediyseniz sizin sorumluluğunuz (ibraz dan dolayı) olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi Bakanlığı: 10 sektörün 8’inde artış var. Gıda, giyim ve deri ürünlerinde üretim artıyor.
    Sonraki İçerikBinek otomobilde ÖTV artışı, özel okul ücretlerinde KDV indirimi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz