Ana Sayfa Dünya Ukrayna’da ithalat ve ihracat fiyatları Kasım 2019’da düştü

Ukrayna’da ithalat ve ihracat fiyatları Kasım 2019’da düştü

578
0

Ukrayna’da ithalat ve ihracat fiyatları Kasım 2019’da düştü

Trade Economics’in yayınladığı verilere göre, Ukrayna’daki ihracat, 2019 yılının Ekim ayında 4550 milyondan ABD Doları’ndan Kasım ayında 4323.30 milyon ABD Dolarına geriledi. Ukrayna ağırlıklı olarak çelik, kömür, yakıt ve petrol ürünleri, kimyasallar, makine ve nakliye ekipmanları ile arpa, mısır ve buğday gibi tahıllar ihraç etmektedir. İhracatın %60’ından fazlası Rusya, Kazakistan ve Beyaz Rusya gibi önemli eski Sovyet Cumhuriyetleri ülkelerine gidiyor. Diğerleri arasında Türkiye ve Çin bulunmaktadır.

Ukrayna’da ithalat, 2019 yılının Ekim ayında 5832.20 milyon ABD Dolarından Kasım ayında ise 5219.90 milyon ABD Dolarına düştü. Ukrayna çoğunlukla petrol ve doğal gaz, makine ve teçhizat, kimyasal madde ithalatı yapmaktadır. Ana ithalat ortakları eski Sovyet Cumhuriyetleri ülkeleridir (Rusya ve Beyaz Rusya en büyüğüdür). Almanya, Çin ve Polonya da son yıllarda önem kazanmıştır.


Kaynak: Trade Economics / Link: https://tradingeconomics.com/ukraine/exports / https://tradingeconomics.com/ukraine/imports
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 yılında satış hasılatı 5 milyonu geçen mükellefler E- defter , E- fatura uygulamasına ne zaman dahil olur?
Sonraki İçerikGüven endeksi hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz