Ana Sayfa SGK Ücretsiz izne gönderdiğimiz personelimizin SGK eksik gün kodu ne olmalıdır?

    Ücretsiz izne gönderdiğimiz personelimizin SGK eksik gün kodu ne olmalıdır?

    Defter Beyan Kayıt Sisteminde 012 Personel Gider Kaydını sıfır olarak (gerçeğe uygun şekli ile) kayıt eklemeyi deneyince de DBS sıfır tutarlı kayıt işlemi yapmıyor ve dolayısıyla MUHSGK Beyannamesine 012 gelmiyor ve beyanname onaylanamıyor? Ne yapmamız gereklidir?

    557
    0

    17.04.2020 çıkan Nakdi Ücretsiz Kanunu’da içinde bulunduran kanundan sonra işe girmiş olan bir çalışanı, işten çıkış yasağı olduğu için işten çıkaramadığımızdan dolayı, ücretsiz izinli olarak göstereceğimiz zaman, 28-Pandemi Nakdi Ücretsiz izin, 21-Diğer Ücretsiz İzin hangi eksik gün kodundan bildireceğiz?

    21 kod diğer ücretsiz izin bildirilebilir.

    Mükellefin sigortalı çalışanı Temmuz, Ağustos, Eylül dönemlerinde pandemi ücretsiz izinde olduğu için MuhSgk beyannamesini oluşturmak istediğimizde 012 kaydı olmadığı için 012 bilgisi girilmelidir uyarısı veriyor ve Beyanname onaylanmıyor.  

    Defter Beyan Kayıt Sisteminde 012 Personel Gider Kaydını sıfır olarak (gerçeğe uygun şekli ile) kayıt eklemeyi deneyince de DBS sıfır tutarlı kayıt işlemi yapmıyor ve dolayısıyla MUHSGK Beyannamesine 012 gelmiyor ve beyanname onaylanamıyor? Ne yapmamız gereklidir?

    Ödeme Türü 012: Diğer Ücretli: Gelir Vergisi Kanunu 61.Maddesi gereği İşyerinde diğer ücretle çalışan personele yapılan (iş kanunu gereği bankaya yatırılan veya elden ödemelerde makbuz kesilen) ödemenin Gelir vergisine tabii toplam tutarı ÖDEMELERİN Gayrisafi Tutarına kesilen toplam vergi ise Vergi Kesinti tutarına yazılacaktır.

    Ücretsiz izinli olan işçinin bu kod da “girilmelidir” diye uyarı vermemesi gerekir. Ödeme yapılmayan işçiye bu sütunda bildirimde yapılmamaktadır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEylül 2020’de özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 2019 yıl sonuna göre 18,2 milyar ABD doları azaldı
    Sonraki İçerikEkim ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre %1,9 azalış göstererek 3.072.362 kişi oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz