Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izinli olan personele yapılan kira yardımlarını bordroda gösterebilir miyiz?

Ücretsiz izinli olan personele yapılan kira yardımlarını bordroda gösterebilir miyiz?

639
0

Kira yardımı yaptığımız personelimiz bu ay covid-19’dan dolayı çalışmayacaktır. Personelimiz için pandemi ücretsiz izin desteğine başvuru yapacağız. Kira yardımı SGK bordosunda nasıl dahil edeceğiz?

Sigortalılara gerek geçici iş göremezlik ödeneği gerek kısa çalışma ödeneği gerekse de nakdi ücret desteği ile normal günlük kazançları arasındaki;

  • Ödenen fark ücretleri günlü olarak sigorta primine tabidir.
  • Prim, ikramiye ve diğer istihkak niteliğindeki ücret dışındaki ödemeler ise, ödemenin yapıldığı ayda sigortalının prim ödeme gün sayısı varsa gün sayısı üzerinden sigorta primine tabidir. Ancak sigortalının çalışma gün sayısı bulunmaması halinde ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ayı geçmemek üzere ilgili ayların sigorta primine tabidir.

19.05.2020 tarihi itibari ile kısa çalışma ödeneğine başvurduk ve başvurumuz onaylandı.

Ücret bordromuzu nasıl düzenlemeliyiz?

19.05.2020 başvuru tarihi ise 19,20, 21,22, 23, 24, 25 ……………. 7 gün aphb bildirim 6 gün KÇÖ bildirimi yapılmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneğinden vazgeçtiğimizi ne kadar sürede İŞKUR’a bildirmeliyiz?

Kısa çalışma ödeneği alınan günler kıdem tazminatı hesaplanmasında dikkate alınır mı?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel bu sürede içerisinde rapor alırsa SGK eksik gün…

Önceki İçerikCovid-19 ile ilgili olarak tanınan kira imtiyazları Resmi Gazete’de yayınlandı
Sonraki İçerikSGK için Düzenlenecek Sağlık Kurulu Raporlarının E-Rapor Olarak Medula Sistemine Aktarım Süresi 01 Eylül 2020 olarak Güncellendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz