Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izinde olan personeller sokağa çıkma yasağı ve hafta sonu tatillerine denk...

Ücretsiz izinde olan personeller sokağa çıkma yasağı ve hafta sonu tatillerine denk gelen günler için ücret talep edebilir mi?

543
0

Nisan ayının başında Pandemi sebebiyle çalışan personelden bazıları bir aylık veya 15 günlük kendi istekleriyle ücretsiz izne ayrılmışlardır. Ücretsiz izinleri bitip çalışmaya başladıklarında geçmişe dönük ücretsiz izin kullandıkları dönemlerde uygulanan sokağa çıkma yasağı günleri için, hafta sonu tatilleri için ücret talep edebilirler mi?

Ücretsiz izin bir bütün olarak değerlendirilir yasa da bunun çalışılan gün mü yoksa sadece gün mü olduğu açıktır. Ücretsiz izin işçilerle anlaşılarak ileri bir tarihte işe başlama tarihi belirtilerek yapılan yazılı bir anlaşmadır.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle gelinemeyen günler için eksik gün nedeni ne seçilecek ve bu günler için ücret ve Sgk prim ödemesi yapılması gerekiyor mu?

Eğer zorlayıcı nedenlerle yarım ücret ödeme zorunluluğu olan 7 gün dolmamışsa yarım ücret ödenebilir. 10-Genel hayatı etkileyen nedenler ile eksik gün kodu verilebilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik11 Mayıs itibarıyla otomobil fabrikalarının tamamı tekrar faaliyetlerine başlayacak
Sonraki İçerikÇiftçi ve üretici Tarım Orman Akademi portalı ile 7/24 istediği bilgiye ulaşıp eğitim alabilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz