Ana Sayfa Vergi Ücretsiz izinde olan personelimize ihbar bildiriminde bulunabilir miyiz?

    Ücretsiz izinde olan personelimize ihbar bildiriminde bulunabilir miyiz?

    445
    0
    Personel kendi isteği ile 18 Ocak 2021 tarihine kadar ücretsiz izne ayrıldı. Nakdi ücret desteğinden yararlanmıyor. Personelin 6 hafta ihbar süresi var. Personeli 17 Ocak 2021’de fesih yasağı bittikten sonra çıkarmak istiyoruz. Ücretsiz izinde olan personele fesih bildiriminde bulunabilir miyiz?

    İşçiye / işverene getirilen fesih yasağı ücretsiz izin süresiyle sınırlı olduğu için ve ücretsiz izin süresince işçi / işveren önel kullanamayacağından işçinin / işverenin bildirimli fesih hakkı ücretsiz izin süresince askıya alınmış olacaktır.

    İşveren ücretsiz izin sırasında bildirimli fesih hakkını kullanmak isterse bildirim süresi ancak ücretsiz izin dönemi bittikten sonra başlayacaktır


    Çalışma izni biten çalışan için çıkış kodu ne olmalı? Fesih yasağı kapsamında çalışma izni biten kişi için hangi çıkış kodunu kullanmalıyız?

    Yabancı işçi girişinde Bakanlığa bildiriminde bulunduğunuz işi sözleşmesi belirli süreli ise; kod 5 ile Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi kullanabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerike-Defter Saklama Uygulamasına İlişkin Yol Haritası
    Sonraki İçerikYeni aldığımız binek aracın gider kısıtlaması kapsamında muhasebe kaydını nasıl yapmalıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz