Ana Sayfa SGK Ücretsiz izin ve nakdi ücretsize çıkartılan personelin eksin gün bildirim kodu ne...

Ücretsiz izin ve nakdi ücretsize çıkartılan personelin eksin gün bildirim kodu ne olmalıdır?

610
0

-Firmamızda Nisan ayında çalışan 9 personelimiz mevcuttur. Bu personelin 5 tanesi covid-19 nakit ücret desteğinden yararlandı.

-4 personelimiz Nisan ayının tamamını ücretsiz izli gösterdik.

-APHB bildirgesinde kodu 21 mi olmalıdır?

-5 personelimiz ise Nisan 17 de nakit ücret desteğine başvurusu yapıldı geri kalan günler ise ücretsiz izinli gösterildi APHB kodu 29 mu olmalıdır?

Nakdi ücret desteği ile ücretsiz izin oluşmuşsa kod 29 olmalıdır.

Nisan ve Mayıs ayı için ücretsiz izine çıkardığımız işçiler için ilk hafta 7 günlük yarım ücret ödenecek mi?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Bu kullanılmışsa verilmemesi gerekir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan firmalar fatura düzenleyebilir mi?
Sonraki İçerikHizmet İhracında KDV iadesi için Döviz bedelinin Türkiye’ye gelmesi gerekir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz