Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izin desteğine ne zamana kadar başvuru yapabiliriz?

Ücretsiz izin desteğine ne zamana kadar başvuru yapabiliriz?

516
0

İşyerimiz K.Ç.Ö başvurusu yapmış ancak henüz sonuçlanmamıştır. İşyerinde çalışma saati azaltılmıştır. Personel günlük 3 saat çalışmakta olup puantaj yapılmaktadır. Kısa çalışma sırasında personel Covid-19 nedeniyle ücretsiz izin istemiş ve 3 saatlik mesaisine gelmemiştir. Covid-19 nedeniyle talep edilen ücretsiz izin, için işveren sistemine ücretsiz izin girişi yapmak uygun olur mu?

Öncelikle İşkur işveren sisteminden ya da İŞKUR danışmanınızla mailleşerek işçinizin KÇÖ hak edip etmediğini netleştirmeniz gerekir.

İşçinin e-devletinden de hak edip etmediğini sorgulamasını isteyebilirsiniz.

Eğer hak etmiyor ise Nakdi ücret desteğine başvurabilirsiniz.

01.04.2020 tarihi itibari ile mükellef tüm faaliyetini durdurmuş ve KÇÖ başvurusunda bulunduk. 5 kişi ödeneği hak etti ancak 2 kişinin faydalanamayacağı raporu geldi.  2 kişi için pandemi ücretsiz izin kullanılmak istiyor ama Nisan ayı için Sgk müracaat zamanı geçti. Ancak sistem açık şu an girişe izin veriliyor. Şu an liste girsem bu ay alamamış olsa da önümüzdeki ay nisan ayı için ödenek alabilir mi?

4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi kapsamında verilen ücretsiz izin bilgilerine ilişkin işverenler tarafından yapılan başvuru ve güncelleme işlemleri, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK’ya bildirilir.

Ancak bu şekilde uygulamanın yürürlükte olduğu sürenin tamamlanmasından sonra izleyen ay sonuna kadar yapılan ve hak doğurucu nitelikteki başvurular en fazla bir önceki ay için yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBir avukatın birden fazla bürosu olabilir mi?
Sonraki İçerikE-Serbest Meslek Makbuzu Sistemden İptal Edilebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz