Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izin desteğine başvuru yapılmış olan personel için 7 günlük yarım ücret...

Ücretsiz izin desteğine başvuru yapılmış olan personel için 7 günlük yarım ücret ödemesi yapılmalı mıdır?

Ücretsiz izin desteğine başvuru yapılmış olan personel için 7 günlük yarım ücret ödemesi yapılmalı mı? Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan işçiler için nakdi ücret desteği talebinde bulunabilir miyiz?

589
0

Pandemi döneminde işe gelmek istemeyen personeli ücretsiz izne gönderdik. Personeli nisan ayında nakdi ücret desteğinden faydalandırdık. Bu personele nisan ayında 7 gün şartı var mı?

Eğer işyerinde faaliyetin durmasını öngören bir kısıtlama olmamış işçi sadece ücretsiz izin dolayısıyla destek alacaksa 7 gün zorunlu değildir. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan işçileriniz için nakdi ücret desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Yeni giriş yapılacak işçi için potansiyel teşvik sorgulama da 6111 ve 27103 sayılı kanun teşvik alabilir çıkıyor. İşçiyi giriş yaptıktan sonra teşvik tanımlamayı 27103 ve 6111 sayılı teşvik için tanımlama yapıp ilk başta sadece 27103 nolu teşvikten faydalandırıp, teşvik süresi bittikten sonra devamında kalan süreyi 6111 kanun ile davam ettirebilir miyim?

Devam ettirebilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Haziran ayında kısa çalışma ve ücretsiz izin desteği alan firmalarda personellerin eksik gün bildirim…

Kısa çalışma ödeneği alan firmaların İŞKUR’a her ay çalışan listesi bildirmesi gerekir mi?

Kısa çalışma desteği alan firmalar faaliyete geçtiklerinde bildirimde bulunmalı mıdır?

Önceki İçerikİSO: Sanayi ve Üretimden Gelen Olumlu Göstergeler Umut Verici
Sonraki İçerikYetkilendirilmiş yükümlü sertifikası başvurularında kolaylık sağlanacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz