Ana Sayfa İstatistik Ücretli Çalışan İstatistikleri, Nisan 2022

    Ücretli Çalışan İstatistikleri, Nisan 2022

    325
    0

    Ücretli çalışan sayısı yıllık %4,0 arttı

    Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2022 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,0 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 13 milyon 455 bin 901 kişi iken, 2022 yılı Nisan ayında 13 milyon 992 bin 443 kişi oldu.

    Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2022 yılı Nisan ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe %3,8 arttı, inşaat sektöründe %11,2 azaldı ve ticaret-hizmet sektöründe %7,4 arttı.

    Ücretli çalışanlar, Nisan 2022

    Ücretli çalışanların sektörlere göre dağılımı, Nisan 2022

    Ücretli çalışan sayısı aylık olarak %0,2 azaldı

    Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2022 Nisan ayında bir önceki aya göre %0,2 azaldı.

    Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2022 yılı Nisan ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe %0,2 azaldı, inşaat sektöründe %4,4 azaldı ve ticaret-hizmet sektöründe %0,5 arttı.

    Ücretli çalışanların aylık değişim oranları (%), Nisan 2022

    Ücretli çalışanların sektörlere göre aylık değişim oranları (%), Nisan 2022

    Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteni tarihi 18 Temmuz 2022’dir.


    Kaynak: TÜİK
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonut Satış İstatistikleri, Mayıs 2022
    Sonraki İçerikCumhurbaşkanı Tarafından Yapılmış Açıklamalar Bağlamında Ek Göstergeler Konusunda Genel/Özet Değerlendirme

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz