Ana Sayfa TTK Ücret ödemesi yapılmayan Tasfiye Memuru için SGK primi ödenmesi gerekir mi?

Ücret ödemesi yapılmayan Tasfiye Memuru için SGK primi ödenmesi gerekir mi?

3194
0
Tasfiyeye giren bir limited şirket genel kurul kararı ile Sgk’lı olarak çalıştırdığı personelini dışarıdan tasfiye memuru olarak atamıştır. Ancak şirketin maddi durumu elvermemesi dolayısı ile bu işçiyi tasfiye devam ederken çıkartmak zorunda kalmıştır. Bu durumda tasfiye memuru tasfiye bitene kadar Sgk’sız ya da Bağ-Kur’suz olarak görevine devam edebilir mi ?

Tasfiye memuruna yapacağı işin karşılığında herhangi bir ücret ödenip ödenmeyeceği alınacak kararda mutlaka belirtilmiş olması gerekmektedir. Eğer herhangi bir ücret ödenecek ise SGK’ lı olarak işe giriş bildirimin yapılmış olması gerekmekle beraber, tersi durumda bir ücret ödenmeyecek ise bu durumun alınacak tasfiye kararında mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNama Yazılı Senet Nedir?
Sonraki İçerikBorçlunun Ölümü Halinde Amme Alacağı Nasıl Tahsil Edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz