Ana Sayfa Muhasebe Ücret Beyanı Özet Bilgi – (2018 – 2019)

    Ücret Beyanı Özet Bilgi – (2018 – 2019)

    1293
    0

    Ücret Beyanı Özet Bilgi

     

    2018 yılında sadece kesintiye tabi olmayan ücret geliri elde edenler tutarı ne olursa olsun bu ücret gelirinin beyan edilmesi gerekmektedir.

     

    2018 yılında tek işverenden kesintiye tabi olan ücret gelirlerinin beyana dâhil edilmesine gerek yoktur. Birden fazla işverenden kesintiye tabi olan ücret elde ettiyseniz; herhangi bir ücreti seçerek (hariç tutarak) diğer ücretlerin toplamı 34.000 TL beyan sınırını aşıyorsa hariç tutulan ücret de dâhil olmak üzere ücret gelirlerinin tamamını beyan edilmesi gerekmektedir.

     

    2018 yılında hem kesintiye tabi olan hem de kesintiye tabi olmayan birden fazla işverenden elde edilen ücret gelirleri; kesintiye tabi olan veya kesintiye tabi olmayan ücret olması fark etmeksizin bir tanesi hariç tutulmak kaydıyla geriye kalan ücretler toplamı 34.000 TL den fazla ise hariç tutulan ücret de dâhil olmak üzere ücret gelirlerinin tamamı beyan edilmesi gerekmektedir.

     

    Kesintiye tabi olan veya kesintiye tabi olmayan ücret olması fark etmeksizin bir tanesi hariç tutulmak kaydıyla geriye kalan ücretler toplamı 34.000 den az ise kesintiye tabi olan ücret gelirlerinin beyan edilmesine gerek yoktur. Ancak kesintiye tabi olmayan ücret gelirinin hariç tutmuş olsa dahi beyan edilmesi gerekmektedir.

     

     

     

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

     

    Diğer ücret nedir, Diğer ücret geliri elde edenler beyanname vermeli midir?

     

     

     

    Vergi kesintisine tabi olan ücret gelirinde beyan sınırı nedir?

     

     

     

    Vergi kesintisine tabi olmayan ücret gelirinde beyan sınırı var mıdır?

     

     

    Önceki İçerikVefat eden şirket ortağının hisseleri tek bir mirasçıya geçebilir mi?
    Sonraki İçerikNobel Kimya Ödülü Kazananlar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz